God hälsa finns i kosten

Begreppet hälsa är en bred beteckning för en persons välbefinnande. Sund hälsa kan uppnås på många sätt, men saker som kost och motion är några av de viktigaste grundstenarna för att uppnå en välbefinnande tillvaro. Här kikar vi närmre på hur god hälsa finns i kosten.

Ät den naturliga maten

Mat är en stor del av vår vardag och har stort inflytande när det kommer till god hälsa. Många råvaror är idag besprutade med diverse saker och tillsatta färgmedel av många arter. Den naturliga maten är ett av de viktigaste fundamenten för god hälsa och det är inte alls omöjligt att hitta. Om man läser på varan i mataffären kan man se vad den innehåller. Gå efter de naturliga och sunda varorna. Det handlar om att sammansätta en meny där kroppen får de näringsämnen som den behöver. Det sker sällan via parabener, sprutmedel och tillsättningsämnen.

Använd supplement

Det kan vara svårt för kroppen att uppta alla de näringsämnena som den har användning av. Lyckligtvis kan kosttillskott, vitaminer och mineraler lätt användas till att supplera kosten. Det är dock viktigt att det bara är som tillskott och inte blir en ersättning för den vanliga kosten. Ett supplement till den sunda kosten kan också vara ett av de så kallade superfoods som t.ex. spinat, chiafrön, acaibär, kokosolja och liknande. Chiafrön är ett mirakeltillskott som innehåller otroligt många sunda mikronäringsämnen, samtidigt med att de är väldigt enkla att använda i t.ex. chiagröt, chia-smoothie eller bara som tillsättning till bröddegen. Läs mera om chiafrön här.

Hälsobutiker

På riktigt många ställen i landet finns det hälsobutiker som specialiserar sig innanför området. Här kan du köpa livsmedel som säkrar dig god hälsa. Den så kallade hälsokosten blir mer och mer populär och det är idag inte svårt att hitta butiker på nätet eller städer som säljer ekologiska hälsoprodukter.

Få koll på matsmältningen

Om du har en bra matsmältning så kan kroppen bättre smälta och ta upp näringen i maten. Det är sunt för dig om du äter god och varierad kost. Stress påverkar matsmältningen, det är även rekommenderat att dricka minst 6 glas vatten om dagen för att hjälpa maten igenom tarmsystemet.

Kroppen behöver också många kostfibrer. Om du får många av dem så får du en bra matsmältning där du inte ska oroa dig för diarré. Kostfibrerna uppnås genom att äta små mellanmål i loppet av dagen. Det ger ett bra supplement till huvudmåltiderna. Därför kan du påverka matsmältningen positivt så att du kan få full valuta av din sunda hälsokost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *