TA EN PAUS FRÅN STRESSEN OCH ÅK PÅ SPA!

Åka på spa är något man kan göra precis när som helst. Känner du att du behöver ta en paus från den stressiga vardagen, eller bara vill skämma bort dig själv en helg, antingen på egen hand eller med någon du tycker om, är en spaupplevelse en säker biljett till lite vardagslyx och avkoppling. Urvalet är stort med nya och pampigare anläggningar som öppnar varje år. Vi hjälper dig att hitta rätt spa, var du än befinner dig!

 

Vilket spa ska man välja?

Givetvis är det viktigt att först utgå från dina egna behov och önskemål. Är det en fullfjädrad spaweekend du letar efter gäller det att boka i god tid och gärna på ett resort i vacker naturmiljö. Det finns en hel del rabatter och erbjudanden att hitta och ofta kan man boka in sig på en riktigt lyxig spaupplevelse för en tredjedel av vad det kostar i vanliga fall.

Ett alternativ till hotellspa är kryssningsspa. Då får du njuta av både spa och en härlig reseupplevelse till havs ombord på ett lyxigt kryssningsfartyg. Ett perfekt alternativ om du vill kombinera semestern med en spaweekend.

Om du ska åka på spa av medicinska skäl är ett medicinskt spa med tillgång till bad i naturliga källor ett underbart alternativ. En vistelse i naturen gör underverk för sinnet och de varma källornas välgörande mineraler lindrar både reumatism, muskelvärk och ledvärk. Själva ordet spa kommer faktiskt från en belgisk ort där man i urminnes tider har använt varma källor för att behandla olika typer av åkommor.

Har du inte tid att ägna en hel weekend åt spa går det alltid att checka in på ett dagsspa för några timmars avkoppling och lyx. Dagsspan är särskilt populära i storstäder och i Stockholm har det vuxit fram en uppsjö av inrättningar som erbjuder allt från klassisk massage till aromaterapi och behandlingar med varma stenar.

Vart ska man åka?

Det beror på. Vill du åka på en lyxig spaweekend eller bara fly vardagsstressen en stund? Bor du i storstan finns det oftast ett stort utbud av inrättningar och bad att välja mellan. Bor du på en mindre ort är det sannolikt att du får ta dig in till närmaste stad med tåg eller bil. Men det kan ju kännas skönt att komma hemifrån ett tag också, eller hur?

Tänk på att ta reda på först vad ditt spa erbjuder innan du bokar in dig. Utbudet varierar en del mellan olika span och förutom massage går det på en del ställen även att få ansikts- och kroppsbehandlingar med eteriska oljor, leror och mörk choklad. En del span har en särskild inriktning eller filosofi, som Yasuragi Hasseludden strax utanför Stockholm, där man bjuder på japanskt spa med shiatsumassage och orientaliska badritualer.

Spa i Ystad

 

Den skånska lilla staden Ystad har kanske gjort sig mest känd för sin numera världsberömde kommissarie Wallander genom Henning Mankells romaner. Det många inte känner till är att Ystad också är en mysig liten kuststad som passar perfekt för en härligt avkopplande spa-upplevelse. Här finns en rad högklassiga, och samtidigt prisvärda, spainrättningar att välja mellan med Östersjön som granne.

Som till exempel Saltsjöbadens Salt Creek Spa. Hotellet ligger drygt 1 km från centrala Ystad och erbjuder allt man kan tänkas önska sig i spaväg. Här finns en asiatiskt inspirerad bassäng, ångbastu och fyra uppvärmda källor med utsikt över havet. Nästa gång du vill åka på spa, välj en något annorlunda destination. Åk ner till vackra Ystad!

Läs mer om spa i Ystad

webadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *