Välj hårprodukter som inte är fyllda med kemikalier

Vårt fokus på att köpa produkter som appliceras på vår egen kropp, utan kemikalier, är lyckligtvis blivit mera populärt. Man ser fler och fler företag marknadsföra deras produkter som kemikaliefri och utan parabener. Smink och andra hudprodukter kan innehålla mycket farliga ämnen.

Utvecklingen går åt rätt håll, men inte snabbt nog. Därför är det en bra idé att själv vara uppmärksam på vad du köper ifall det ska påföras på hud, hår eller i munnen.

I många köpcentrum och onlinebutiker säljer de dock fortfarande produkter som innehåller farliga ämnen, utan att göra dig uppmärksam på det – du ska därför ofta titta på ingredienslistan och kolla så att det inte innehåller skadliga ämnen.

Hormonstörande ämnen som parabener finns i riktigt många saker vi använder på huden. Många experter på området har flera gånger kritiserat att det inte är olagligt, men utan att det har hänt mycket i industrin. Därför är det viktigt att du tittar noga efter om dessa saker har farliga ämnen i sig när du köper produkter.

Härunder ses exempel på produkter som inte är fyllda med kemikalier.

Hårprodukter:

Schampo är en av de produkter där det kan vara bra att kolla vad som finns i, innan du köper det. Precis som med så många andra produkter till hår och hud, så använder många fabrikanter fortfarande farliga kemikalier i deras produkter. Därför är det en bra idé att kolla om schampot är utan och du bör vara villig att betala lita extra för att undgå de skadliga ämnena.

Ett exempel på ett schampo som du kan köpa med gott samvete är en KMS California Color Vitality Schampo. Den är gjord på helt naturliga ingredienser och innehåller inga parabener. Detta schampot är ett av de bättre om du är intresserad av att använda så få kemikalier och parabener i ditt hår och huvudbonad.

Hårstyling:

Hårfärg är något som många av oss använder utan att tänka på hur dåligt det är för håret. Om du färgar hår ofta så kan det vara en bra idé att hitta några mer skonsamma produkter. Det är svårt att hitta något som inte har kemi i, men man kan hitta produkter som inte är så skadliga.

En av de riktigt bra färgerna är Tints of Nature. Den innehåller 60% certifierade ekologiska ingredienser, inga parabener, ammoniak eller recorsinol. Det är nog det närmsta man kommer till en sund hårfärg. Den täcker grå hår 100% och ger en vacker naturlig look om du väljer blond eller brunett.

Ska du ha nya hårprodukter så kan det betala sig att se sig om efter de sunda alternativen. Parabener och kemikalier gör inget bra för din kropp och i framtiden räknar vi med att det blir mycket mer fokus på detta.

webadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *